Wie ben ik

Ik ben opgegroeid in Haarlem en kwam niet zo heel veel buiten ook niet in de natuur. Pas toen ik lid werd van de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie (de NJN) kwam ik ieder weekend en in de vakanties in de natuur. Vooral het met elkaar, met gelijkgestemden, naar buiten gaan, de rust en ruimte die er in de natuur is zorgde dat ik me er erg heb thuis gevoeld.
Dit deed me ook besluiten om de opleiding voor bos-en natuurbeheer te gaan doen. Tijdens deze opleiding heb ik vooral veel over de "technische kant" van de natuur geleerd. Hoe de verschillende soorten natuur beheerd worden, en waardoor die verschillen ontstaan. Omdat het een HBO-opleiding is zou het hoogst waarschijnlijk geen baan opleveren waarbij ik veel buiten in de natuur zou kunnen zíjn. Wat eigenlijk een onbewust verlangen was.
In 2006 ben ik begonnen aan de Priesteres opleiding bij het Centrum voor Wilde Wijze Vrouw.  Hier leer ik over het begeleiden van rituelen, de magie van het leven, de rijkdom van zusterschap, en vooral veel over mezelf. Ook leerde ik over de "spirituele kant" van de natuur, de spiegelende werking van de symbolen in de natuur en werd ik me bewust dat de "wetten" van de natuur ook voor mij en iedereen gelden.
Ik woon samen met mijn vriend in de mens- en milieuvriendelijke Woongroep De Vuurplaats. Vanaf het begin dat ik daar kwam wonen heb ik de Volle Maan Vieringen begeleid. Deze avonden zijn langzaam gegroeid. En het verlangen om meer mensen op reis te nemen groeide ook. Nu met de start van Aardevrouw komt deze wens in vervulling. Ik hoop je binnenkort te ontmoeten en je deelgenoot te maken van mijn wens...

Margo Lieverse
Juli 2010

MargoFoto door Annemieke de Graaf