Labyrint lopen

Op 21 december is het midwinter, de kortste dag en de langste nacht. Hierna gaan de dagen weer lengen. In deze tijd van het jaar, waarin alles dood lijkt, kom je makkelijker in aanraking met je eigen schaduwkanten en met je eigen bron. Dood en wedergeboorte liggen in elkaars verlengde. Door aandachtig het kronkelende pad van het labyrint te gaan kan vanuit de diepte van alles naar boven en aan het licht komen. In het midden van het labyrint aangekomen sta je tevens in je eigen centrum, je eigen bron.

Als je dit zelf wilt ervaren kan dat op :

donderdagavond 13 december in Heerhugowaard
zaterdagmiddag 15 december in Haarlem


spiraal
Het labyrint is een eeuwenoud symbool dat over de hele wereld werd gebruikt. In Scandinavië om trollen te vangen zodat die niet mee aan boord gingen om daar kattekwaad uit te halen. In Kathedralen zodat mensen die weinig geld hadden op een “kleine pelgrimage” konden, door het labyrint al kruipend te doorlopen. Het labyrint is simpel en complex tegelijk. Ook het lopen is simpel en complex tegelijk. Je hoeft niet na te denken (het is geen doolhof waar er doodlopende paadjes zijn en je dus het centrum moet zoeken),  je volgt het pad naar het centrum en daarna weer terug. Maar de magie van het patroon doet zijn werk of je je er nu bewust van bent of niet terwijl je loopt, je komt anders uit het labyrint dan dat je er in ging.

    tuinlabyrintlabyrint grootLabyrintPMmaan labyrint


Labyrint op Maat
Een labyrint leggen en lopen leent zich erg goed om samen te doen.
Ik kan alleen of samen met mijn partner (die erg goed is in het ontwerpen van speciale labyrinten) een ritueel of workshop verzorgen voor jouw speciale gelegenheid.

De mogelijkheden zijn eindeloos neem
Contact op als je meer informatie wilt.