Volle Maan Viering


Eén keer per maand op de donderdagavond voor volle maan organiseert Aardevrouw een Volle Maan Viering. Iedere Maan heeft een andere kwaliteit, energie. Tijdens de Volle Maan Viering staan we stil bij deze kwaliteit, onder andere via meditatie, rituelen en creativiteit. Hierdoor zijn de avonden een plek om bij jezelf te komen en anderen te ontmoeten.

De Volle Maan Vieringen in augustus zullen plaats vinden op het strand van Bergen aan zee, we gaan dan een strand labyrint lopen. Klik hier voor meer informatie.

Tijd: Donderdagavond voor Volle Maan van 20.00 tot 22.00, daarna is er nog tijd voor een kopje thee met wat lekkers.
Zie de agenda voor de data, graag uiterlijk twee dagen van te voren aanmelden.

Plaats De Vuurplaats, Keizerfazant 46, Heerhugowaard

Kosten: 3,00  voor materiaal en een vrijwillige bijdrage

Meenemen: Sloffen of dikke sokken
Evt. meditatiekussen, of stoeltje (er zijn ook verschillende stoeltjes en kussens aanwezig)
volle maan

Voor de Volle Maan Viering laat ik mij inspireren door wat er op dat moment in de natuur speelt, de jaarfeesten, het boek Mystica Maan van Trude van Veen, De Keltische Maankalender in het Zonnejaar van Ko Lankester en de Jule agenda van Tanja Hilgers.

September Oogstmaan
We vieren tijdens deze Volle Maan een oogstfeestje!
Daarnaast zullen we, net als de bomen hun bladeren, loslaten wat we niet mee de winter in willen nemen.

Oktober Jachtmaan
Deze staat in het teken van je voorbereiden op de winter. In vroeger tijden was het letterlijk nodig om op jacht te gaan en de wintervoorraad aan te vullen met wat er in de natuur nog te vinden was. Nu kunnen we ons richten op de spirituele jacht.

November Bloedmaan
Een moment en plek om tot rust te komen van de novemberstormen die de laatste bladeren van de bomen blaast.

December Maan van de langste nacht
Tijdens de viering van de Maan van de Langste Nacht zullen we verstillen. De natuur helpt ons met de witte en gladde wereld om te verstillen, om rust te nemen en zowel letterlijk als figuurlijk naar binnen te gaan en stil te worden.

Januari IJsmaan
De kortste dag ligt achter ons en heel langzaam komt het leven weer opgang. Veel zie je hier nog niet van want het speelt zich voornamelijk diep in de aarde af. Daar liggen de zaden afgeschermd van kou en stormen om in alle rust te ontkiemen. Tijdens de Maan Viering zullen we de diepte van de aarde in gaan opzoek naar onze zaadjes voor dit komende jaar.

Februari Sneeuwmaan
Het volgende gedicht geeft precies weer waar de Sneeuwmaan over gaat:

Over de eerbied
Gij moet het eenzaam laten
Het zaad dat ligt te slapen
En dat al kiem gaat maken.

Dit eerstelings bewegen
Van leven binnen leven
Vermijd het te genaken.

Laat het stil in z'n waarde
Zaad in de donkere aarde;
Zaad in de donkere aarde.

En het zal groen ontwaken.

Ida Gerhardt


Maart Maan van de Dood
Afgelopen weekend toen ik de composthoop aan het zeven was kwam er een schelpje tevoorschijn met daarin een heel klein kiemplantje. Het schelpje en de composthoop hadden het genoeg bescherming, bedding en voeding gegeven om te ontkiemen. Wat hebben jouw plannen nodig om te ontkiemen en zich stevig te wortelen?

April Maan van het Ontwaken
De Maan van het Ontwaken staat in het teken van het nieuwe leven dat nu duidelijk vorm begint aan te nemen. Dit is ook de tijd van de eerste bloemen tijdens de volle maan viering staan we stil bij wat jouw bloei-wijze is.

Mei Grasmaan
Veel gewassen moeten nog flink groeien en de vruchten nog rijpen voor we ze kunnen oogsten. Deze gewassen hebben af en toe nog wat extra zorg (wieden, uitdunnen, ondersteuning) nodig om straks voor een rijke oogst te zorgen. Wat hebben jou projecten nog nodig om straks een rijke oogst binnen te kunnen halen?

Juni Plantmaan
Deze Volle Maan valt rond Midzomer het hoogte punt van de zomer. Nu is het tijd voor zon de zon op je huid, wandelingen, een beetje luieren, rusten waarneer je zin hebt, lekker eten. Even niets meer moeten want alles is op plaats van bestemming.

Juli Maan van de Roos
De dagen worden weer korter en de energie begint langzaam naar binnen en beneden te gaan. We genieten nog met volle teugen van de zon en nemen zo veel mogelijk warmte en energie op voor innerlijke rijping en groei.

Augustus Maan van het Weerlicht
Op het wiel schuiven we van het zuiden door naar het westen. Het westen geeft de rust om dingen hun plek te geven en de eerste oogst binnen te halen.
dromenvanger
langstenacht
berkijs
licht
knop
wortels
kiem
madelief
roos
hazelnoot